Gogosi cu mere(de post)

de Dea_Dea in Mancaruri de post, 11 Apr 2013 | 5643 vizualizari

 

Minunateee!!

 

INGREDIENTE

  • 300 gr faina integrala
  • jumate de cub de drojdie
  • 200 ml apa calduta
  • 1 lingura de zahar
  • esenta de rom
  • un praf de sare

UMPLUTURA:

  • 3 mere
  • 1 lingura zahar
  • scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi cu mere(de post):

Faina se pune in castron , se pune zaharul sarea, esenta de rom, iar in mijloc se pune drojdia dizolvata in apa calduta.

Se adauga pe rand apa si se amesteca bine pana devine aluat, se acopera si se lasa la dospit 50 min 60 min.

Merele se curata si se dau pe razatoare, se pun in cratita , se pune zaharul si scortisoara si se calesc la foc mic si se lasa sa se raceasca.

Cand aluatul este dospit se indinte foaie si se fac forme(. rotunde , floare...)

Pe o parte se pun merele iar cu cealalta parte se acopera si se apasa pe margini sa nu iasa afara cand se coc.

Se pun in tava cu hartie de copt si se dau la cuptor la foc potrivit 20-30 min.

Se pudreaza cu zahar.

 

P.S. Am facut si ceva impletituri :))

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi cu mere(de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 500 lei
2999.99 lei
2499.99 lei

COMENTARII (29)

Rocsi 1

11.04.2013, 22:47

Sunt prea bune sa nu pap cateva

RuxyRux 1

11.04.2013, 23:48

Cred ca da...cu faina integrala...ma gandesc ca ai pus si zahar brun sa fie in ton

Sim0na 1

12.04.2013, 10:10

Cred ca-s tare bune!

COMENTEAZA

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ghiveci de legume cu orez brun la cuptor